Грози триватимуть: на Буковині зростає рівень води у річках

Сьогодні, 21 липня, на річках Карпат очiкується значне підвищення рівнів води. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У межах Чернівецької області рівень води підніметься на 0,5 – 1,5 м. У мiсцях звуження русел рiчок – на 2,0 – 2,5 м із виходом води на понижені ділянки заплав річок (І рівень небезпеки – жовтий).

Уже сьогодні станом на 08.00 рівень води у річках Буковини та сусідніх областях підвищився. Зокрема, за даними спостережень на гідрологічних постах, сьогодні вранці рівень води у Пруті на посту Чернівців зріс на 33 см.

У річці Сірет на посту Долішній Шепіт збільшився на 7 см. У річці Путила на посту Путила – на 32 см. На Івано-Франківщині на посту Кути у річці Черемош води побільшало на 12 см. А на посту Устеріки в тому ж Черемоші – на 42 см.

У річці Дністер на посту Заліщики рівень води зріс на 24 см.Водночас поки що гідрологічна ситуація розцінюється фахівцями як спокійна, рівні води знаходяться у межах русел річок.

Проте дощі з грозами, за даними Укргідрометцентру, на Буковині не припинятимуться впродовж усього тижня. Температура повітря вдень становитиме вподовж тижня 24-26 градусів.

Сьогодні та завтра, 21-22 липня, пориви вітру будуть 7-12 м\с, потім вітер дещо вщухне до 5-10 м\с.Також рятувальники наголошують, що у мiсцях випадiння сильних опадів можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених ділянок.

У гiрських районах iснує загроза сходження селевих потокiв та зсувів ґрунту (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Реклама

Залишити коментар