Годнюк і Болтунов на посадах в медустановах це типовий приклад політичної корупції, – Максим Бурбак

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА прокоментував останні призначення на керівні посади в медичні заклади області. Як повідомлялося, депутатка обласної ради Любов Гондюк стала заступницею директора Чернівецького обласного перинатального центру. А її колега, депутат облради Олександр Болтунов призначений заступником директора Чернівецької обласної дитячої лікарні. В обох керівників немає спеціальної медичної освіти.

«Так, чинним законодавством дозволено до управління лікарнями допускати менеджерів, – зазначив Максим Бурбак. – Тобто, якщо начмед повинен бути лікарем, то менеджер може керувати цим підприємством – великим, малим чи середнім. Але, принаймні, щоб це був ефективний менеджмент.

Покажіть мені приклади успішного менеджменту пані Годнюк. Вона очолювала дві телерадіокомпанії. Де телеканал «Буковина» зараз? Де телеканал «Місто ТБ»?

Я не хочу, щоб там опинився перинатальний центр, тому що ми кожного року ходили до уряду, «вибивали» гроші на те, щоб його добудували. Перепрошую, пані Годнюк може підняти ефіри від 2012-2013 років, часів Януковича, коли вона була директоркою державної телерадіокомпанії. Я тоді був депутатом обласної ради і виступав проти того, щоб пологовий будинок забрали з міської власності в обласну, розвалили, не дали грошей, і перинатальний центр, в результаті, ми добудували лише рік тому. Всі перерізали стрічку, але забули, скільки тут було міністрів охорони здоров’я, з якими ми ходили і казали їм: «Добудуйте це, дайте нам гроші». В інших обласних центрах перинатальні центри були збудовані з нуля, а в нас він перебудований. І ця перебудова, як завжди, вартує дорожче, ніж, якби зробили з нуля.

Тому це не є кризові менеджери для мене. Це просто – піти попрацювати за 20-25 тис грн, щоб займати якесь місце.

Я вважаю, що це типовий приклад політичної корупції, коли за всі договорняки і шкурняки у Чернівецькій облраді розраховуються посадами. Подивіться склад президії в облраді. Голова від аграріїв, заступник – від «слуг народу», заступник – від «Європейської солідарності» (опозиційної партії!), «Єдина альтернатива» ще є.  Це був договорняк, підтриманий ОПЗЖ. Далі жодної нової політики, окрім фото і відосіків у голови облради не може бути. Тепер, попри різні позиції щодо кандидатури на посаду керівника обласної лікарні, голова облради призначив в.о. туди свого однопартійця з «Аграрної партії». Я нічого не маю проти цього пана. Можливо, він хороший лікар. Але тут очевидні політичні ігри.»

Реклама

Залишити коментар