СБУ відкрила 328 справ про посягання на цілісність України та тероризм з початку року

З початку 2021 року Служба безпеки України відкрила 328 кримінальних проваджень за посягання на територіальну цілісність України та створення терористичних груп чи організацій.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Всього за даними кримінальними провадженнями було оголошено про підозру 307 особам. Більшість із них – за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Серед них:

  • колишній “заступник міністра інформації ДНР” В. Пряхін,
  • проросійський блогер А.Шарій,
  • двоє громадян, причетних до вчинення теракту біля будівлі телеканалу “112 Україна” у 2019 році.

Крім того, за участі СБУ з початку 2021 року було розкрито три спроби терактів. Два з них планувалися диверсійно-розвідувальними групами так званих “Л/ДНР” поблизу лінії розмежування у районі проведення ООС.

З метою протидії міжнародному тероризму СБУ у 2021 році заборонила в’їзд в Україну 190 іноземцям, причетним до терористичних і екстремістських організацій. Ще 17 осіб було безпосередньо затримано, у тому числі громадянина РФ – учасника “Ісламського руху Узбекистану”, якого розшукував Інтерпол, і бойовика терористичного угруповання зі складу “Ісламської держави”.

Примусово було повернуто до країн походження 45 іноземців, зокрема, трьох громадян – до Шрі-Ланки, по двоє – до РФ і Азербайджану. Всі вони були прихильниками чи учасниками міжнародних терористичних рухів.

Реклама

Залишити коментар