В уряді розповіли, скільки землі вже продали люди за два тижні роботи ринку

Від початку роботи ринку сільськогосподарських земель 1 липня в Україні уклали 880 земельних угод. Ажіотажу в уряді поки не бачать.

Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства 16 липня.

Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 3721 нотаріус. Всього заяв — 4146, 3580 погоджено, 95 ще розглядаються, відмову отримали 471.

Напередодні міністр аграрної політики Роман Лещенко зазначив телеканалу «Дом», що ажіотажу на ринку землі наразі немає.

«Ми робили прогноз, який нам дозволяв стверджувати — жодного ажіотажу із продажем землі не буде. Угоди відбуватимуться. Але у період двох тижнів у країні було здійснено трохи більше як 600 угод на всю країну (тобто до 14 липня — ред.). Якщо говорити у гектарах — це близько 700 га. Тобто, немає жодного ажіотажу», — наголошує міністр.

Він радить українцям, які володіють землею, нині привести документи на неї до ладу. Зазначає, що земля та агровиробництво — це дуже рентабельний вид господарчої діяльності. Додає, що з кожним роком вартість землі лише зростатиме.

«Взяти нашого партнера, сусіда — Республіку Польща. Там ціна сьогодні близько 11 тисяч євро за гектар. Що своєю чергою показує, що протягом 15 років вартість зросла більш як у 10 разів», — зазначає Лещенко.

Реклама

Залишити коментар