Помічнику нардепа Петру Стратійчуку, якого підозрюють у отриманні хабаря, обрали запобіжний захід

Як повідомляє Суспільне з посиланням на коментар народного депутата Георгія Мазурашу, суд вирішив обрати Стратійчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та носіння електронного браслета, який показуватиме його місцезнаходження.

За його словами, прокуратура просила обрати запобіжний у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у два мільйони гривень.

Суд відхилив це, оскільки Стратійчук не спроможний оплатити таку суму застави. Водночас суддя не побачила ризиків впливу на свідків.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях на хабарі $5700 затримали помічника народного депутата. Ним виявився Петро Стратійчук – помічник “слуги народу” Георгія Мазурашу.

Вказану суму грошей він вимагав і отримав від волонтера за здійснення впливу на службових осіб департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради та за сприяння у прийнятті сесією Чернівецької міської ради рішення про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків за заявами учасників ООС.

Правоохоронці затримали помічника народного депутата України під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тис доларів США.

Реклама

Залишити коментар