В опалювальний сезон Чернівці чекає криза неплатежів, – Максим Бурбак

Чернівецька міська рада має вже зараз розробити систему компенсації городянам за оплату комунальних послуг. На цьому наголосив народний депутат двох скликань Максим Бурбак у передачі «Постфактум» на телеканалі ТВА.

«Міськраді треба зрозуміти, що ціна газу в опалювальний сезон буде не менше 18 тисяч гривень за тисячу кубів, – спрогнозував політик. –  У місті буде криза неплатежів. Підвищені тарифи за централізоване опалення не перекриють витрат Теплокомуненерго на газ.

6 липня запрацював закон, який дозволяє автоматичне списання боргів за комірне з рахунків громадян. Люди почнуть забирати гроші з депозитів і почнеться банківська криза. Потрібно терміново збирати сесії і розробляти механізми місцевих субсидій для мешканців громади.

Про це треба зараз говорити. Наші програми дивляться. Не з першого разу, але з другого-третього до них доходить. Є розуміння проблематики у міської влади.

Чого не скажеш про обласну раду – зберуться раз у квартал, призначать поза конкурсом деяких керівників комунальних закладів, роздадуть почесні нагороди і знову розійдуться.

У Чернівецької районної ради взагалі нема приміщення. Чернівецька РДА чомусь у Заставні. Цитуючи нашого керманича Сергія Осачука, який сказав: «У нас комунальних приміщень багато, вистачить», – хочу сказати, якщо їх багато, то знайдіть приміщення для Чернівецької районної ради.

Треба сісти за один стіл із міським головою Романом Клічуком і домовитись, а не «підсушувати» Чернівці, не виділивши з Дорожнього фонду на ремонт доріг ані копійки. Вам не шкода, пане Сергію, бити білосніжну «Шкоду», тендер на купівлю якої нещодавно проводили, ямами біля ОДА? Це ж ваше обличчя!»

Максим Бурбак також наголосив, що місцева влада непродуманою  роздачею посад позбулася лобізму в офісі Президента.

«Пам’ятаємо, що ключові посади у Чернівцях одразу після виборів почали роздавати представникам «Єдиної альтернативи» та «Європейської солідарності». І тепер у місті немає лобіста у провладній партії, з якого можна б спитати про гроші на дороги. Бо скажіть будь ласка, вам опозиційна фракція ЄС буде лобіювати в парламенті зміни до держбюджету, щоб збільшити субвенцію для Чернівців і щоб в дорожньому фонді передбачили більше коштів для доріг нашого міста?

Те ж саме в обласній раді – головою облради обрали представника аж цілої «Аграрної партії». І що, товариші аграрії? Кабачками тепер будемо дороги застеляти?».

На думку політика, місцева влада подібними діями тільки посилює проблеми господарки і Чернівців і області.

Реклама

Залишити коментар