Яценюк у США відстоює інтереси України, – Максим Бурбак

Візит Арсенія Яценюка до США дуже важливий, адже під час двосторонніх зустрічей він зможе ознайомити американців з топ-питаннями внутрішньої і зовнішньої політики України. Таку думку у передачі “Постфактум” висловив народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

“Для нас важлива двопартійна підтримка. Ви знаєте, що і демократи, і республіканці підтримують Україну, – зазначив політик. – Нам важливо, щоб американці відстоювали позицію продовження санкцій проти компаній, які будують «Північний потік-2», під час зустрічі канцлерки Німеччини з президентом США. Якщо його добудують, Україна може втратити приблизно 3 мільярди доларів надходжень до бюджету. І ми бачимо, що вже другий місяць поспіль росіяни створюють дефіцит газу перед опалювальним періодом у Європі. Газ історично зріс у ціні – 450 доларів за тисячу кубів. Вони застосовують цю газову зброю і будуть використовувати її для шантажу європейців – мовляв, самі добудуйте «Північний потік-2», бо замерзнете взимку.

Саме тому Арсеній Яценюк під час дискусій у США наполягатиме на неприпустимості добудови цього газогону.

Такі візити показують, що ніхто з великої політики нікуди не пішов. І пригадують, що, впродовж двох каденцій парламенту та урядів Арсенія Яценюка, ми робили усе, щоб питання України не зникали з радарів у всьому світі”., – наголосив Максим Бурбак.

Як відомо, Арсеній Яценюк сьогодні 14 липня у Вашингтоні візьме участь в Атлантичній Раді Atlantic Council. Пряму трансляцію дискусії дивіться о 18.30 на фейсбук-сторінці телеканалу ТВА

Реклама

Залишити коментар