Пожежна безпека в чернівецьких школах: половина без сигналізації

З понад 100 шкіл та дитсадків Чернівців половина не має пожежної сигналізації. Для її встановлення у кількох закладах потрібно 13,5 мільйонів гривень. Гроші на сигналізацію у міському бюджеті не заклали, відтак управління освіти звертатиметься щодо виділення коштів.Про це Суспільному сказала очільниця управління освіти Ірина Ткачук.

За її словами, наразі є кошторис для встановлення сигналізації у 20 закладах. На це проситимуть гроші. Водночас для решти шкіл та садків спочатку потрібна проєктна документація, яка вартує понад 200 тисяч гривень.

За недотримання протипожежної безпеки рятувальники надають приписи. Окрім сигналізації, перевіряють, чи є в школах вогнегасники, пожежні щити та плани евакуації. Також заклади мають прибрати легкозаймисті предмети.

На усунення порушень дають два місяці, інакше виписують штраф від 1700 до 3400 гривень, сказав інспектор держслужби з надзвичайних ситуацій області Дмитро Женихай. Пожежну безпеку в школах та садках перевіряють щороку перед початком навчання.

Реклама

Залишити коментар