Корабель Virgin Galactic із Бренсоном на борту успішно злітав у космос

Космоліт Річарда Бренсона успішно приземлився, а мільярдер став першим пасажиром свого туристичного ракетоплана.

Про це йдеться в прямій трансляції Virgin Galactic.

Мільярдер Річард Бренсон – засновник Virgin Galactic – сьогодні успішно відправився у космос. Корабель стартував о 17:30 за київським часом.

Ракетоплан VSS Unity на висоту близько 15-20 кілометрів доправив літак-носій. Він зробив це за 45 хвилин після зльоту. Потім запустилися двигуни ракети. Вона й вивела екіпаж на суборбітальну висоту близько 80 км, яку вчені вважають кордоном між атмосферою і космосом.

Протягом кількох хвилин екіпаж ракети перебував у стані невагомості. А вже після цього ракета почала поступово опускатися.

У фіналі місії ракета успішно зістикувалася із Землею та приземлилася.

Мільярдер Бренсон виглядав задоволеним. Він широко посміхався та аплодував команді.

Членів екіпажу оглянули лікарі, щоб переконатися, що політ не мав згубної дії на їхнє здоров’я. Самі ж вони стверджують, що все пройшло добре.

Портал Space.com наводить основні факти про цей політ.

Бренсон розповів в інтерв’ю, що був натхненний польотом до космосу після спостереження за місією на Місяць. А ще досить недавно Бренсон заперечував, що вони з Безосом змагаються за право першими потрапити в космос.

Польоти SpaceShipTwo зазвичай відбуваються трохи нижче лінії Кармана, позначки висоти в 100 кілометрів, яку багато хто вважає кордоном космосу. Але VSS Unity вже виконала 3 тестових польоти з екіпажем на висоту понад 80 км (це межа космосу, офіційно визнана NASA, збройними силами США та Федеральним управлінням цивільної авіації США).

Місія Unity 22 стане вже четвертим пілотованим космічним польотом Virgin Galactic, у той час, як Безос буде у складі команди лише першого пілотованого космічного польоту для Blue Origin.

Virgin Galactic прагне доставляти туристів у космос з моменту свого заснування у 2004 році, в той час, як Blue Origin намагається зробити те ж саме після свого заснування на чотири роки раніше. За словами представників компанії, остання заявлена ціна за місце в Virgin Galactic становила 250 000 доларів, і більше ніж 700 осіб внесли депозит.

Транспортний засіб SpaceShipOne, на якому Virgin Galactic розробила SpaceShipTwo, двічі пролетів 100 км над поверхнею Землі у 2004 році, щоб виграти приз Ansari X Prize у розмірі 10 мільйонів доларів за повторні польоти на приватному космічному кораблі багаторазового використання.

Реклама

Залишити коментар