Данілов пояснив, чому фірми Фірташа не закривають

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пояснив, чому підприємства олігарха Дмитра Фірташа не закрили попри санкції. За його словами, там є робочі місця для людей.

Про це він розповів в інтерв’ю 24 каналу.

Данілов нагадав, що проти Фірташа є санкції, зокрема він не зможе користуватися тими активами, які є на території України.

«Нам було не зовсім зрозуміло спілкування з людьми, які обіймали міністерські посади. Вони вважали, що ми маємо закрити підприємства Фірташа. Це нісенітниця», — сказав він.

За його словами, на цих підприємствах працюють люди, яких не потрібно звільняти.

«А що з людьми робити? Їх викинути на вулицю, чи як? Він зараз не може користуватися грошима, які є на цих підприємствах. Він не може продавати активи, які є… Однак ми відповідальні щодо цього. Коли міністр каже, чому підприємства Фірташа не закрили — ми ж не вороги України, люди мають працювати», — сказав Данілов.

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження санкцій проти бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса 18 червня.

Секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що санкції проти Фірташа пов’язані з «його участю в титановому бізнесі».

«Це поставка сировини, яка потім йде — і це відстежено нашими розвідниками — на військові об’єкти РФ. І ми не можемо допустити, щоб це продовжувалося», — заявив Данілов.

Реклама

Залишити коментар