В Україні студентів-медиків залучать до вакцинації населення від COVID-19, – українське бюро ВООЗ

Щоб знизити навантаження на медпрацівників до кампанії з вакцинації від COVID в Україні планують залучити студентів-медиків та інтернів.

Про це в Facebook повідомляє українського Бюро ВООЗ.

Як зазначається, ВООЗ розпочала тренінги для викладачів медичних університетів України, щоб залучити студентів 4-5 курсів та інтернів до вакцинації від COVID-19 та знизити навантаження на медичних працівників. Очікується, що їх залучення допоможе заповнити прогалини і задовольнити очікування щодо вакцинації цільових груп населення до кінця 2021 року.

В Україні, як і в усьому світі, ситуація з поставками вакцин проти COVID-19 постійно змінюється. Українська система охорони здоров’я задіяна на повну потужність. Тому лікарі потребують допомоги старших студентів-медиків і лікарів-інтернів, які будуть разом з ними робити щеплення, принаймні, у великих центрах вакцинації, щоб у лікарів було більше часу для виконання своїх основних функцій, адже інші хвороби нікуди не поділися”, – наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У свою чергу, представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт зауважив, що залучення волонтерів та студентів – це стандартна процедура, яка застосовується в інших країнах.

“Але волонтери без спеціальної медичної освіти можуть виконувати лише обмежені функції. Тому в Україні ми залучаємо студентів-медиків. Ми навчаємо, як робити щеплення від COVID-19 в високоякісний і безпечний спосіб, щоб зменшити ймовірність програмних помилок”, – сказав він.

Реклама

Залишити коментар