У Чернівецькій області в торгівлі лісом відроджуються найстрашніші схеми епохи правління Януковича, – Максим Бурбак

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак висловив подивування, що у торгівлі лісом у Чернівецькій області відроджуються найстрашніші схеми епохи правління президента Януковича. Таку думку політик висловив у програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА.

«З 2007 року в області діяв надійний майданчик, де проводилися торги – Буковинська універсальна біржа, – нагадав політик – При Януковичу зробили все, щоб забрати торги від неї. Мене дивує, чому зараз знову нагадали цей забутий ще з часів Януковича схематоз – об’єднати усі торги в країні довкола одного майданчика. Який, до того ж фізично не справляється з об’ємами. Раптом усі лісгоспи як один перейшли торгувати лісом на столичну біржу, яка виявилася неготовою надавати якісні біржеві послуги».

За словами Максима Бурбака, відроджують схеми ті ж самі люди, що й вісім років тому.

«Заступник голови Василя Гончара пан Ігор Чебан запроваджував ці схеми за Януковича, – нагадав політик. – Тоді забрали торги з Буковинської біржі на майданчик, який був не готовий. Вісім років минуло, а він і далі не готовий!

Може би голова ЧУЛМГ врешті викликав свого першого заступника і поставив йому просте питання: «Чоловіче, що ти зробив за 8 років?»

Застосовуючи адміністративний тиск, вони вивели усі лісгоспи з незалежного майданчика. І це при тому, що управління ніби не має права втручатися у господарську діяльність лісгоспів.

Сам Гончар ховається від журналістів, а його прес-служба написала пафосний пост у Фейсбуку. Вони нагадали, що коли торги відбувалися на Буковинській біржі, то тоді вартість куба складала 2650 грн. А тепер куб деревини став 3466 грн.

Відкрию вам маленьку таємницю. Буковинська універсальна біржа організовує торги. А лоти і їх вартість визначають лісгоспи. Тобто, ви розберіться, чому вони виставляли на торги деревину по заниженій вартості, – як ви самі викрили в своєму пості.

І ще одне  – прес-служба називає переведення торгів в Київ на біржу «перемогою державницької позиції». Бо, мовляв, тепер підприємці платять за деревину більше. Але мені цікаво:

пан Василь Гончар, як виявляється, в обласній раді головує у постійній комісії з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, промислового розвитку та земельних відносин. Тобто, він повинен дбати про розвиток підприємництва, а не адміністративними заходами заганяти їх під плінтус.

Розумію, що чиновнику хочеться бути гарним і розумним одночасно,» – підсумував Максим Бурбак

Реклама

Залишити коментар