У Путіна заявили, що “поважають суверенність України”

Речник президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що російська влада “з повагою ставиться до суверенності України”.

Про це повідомляє російський “Интерфакс” із посиланням на відповідь Пєскова українському журналісту

“У нас немає бажання розмістити російський прапор на Україні. Ми з повагою ставимося до суверенності України. Але, звичайно, ми не можемо позитивно реагувати на слова президента Зеленського (про те, що якби росіяни й українці були одним народом, над будівлею Держдуми майорів би жовто-блакитний прапор – ред.)… Мені важко навіть проаналізувати, чому були сказані такі слова, може бути, вони були видерті з контексту. Я цього теж виключати не можу. Звучить дивно”, – повідомив речник президента країни-агресора.

Крім того, Пєсков заявив, що хоч українці і росіяни і живуть в різних країнах, вони все одно є “одним народом”.

“Ми з вами (українцями – ред.) один народ, але дві різні держави. Абсолютно так і є, це реальність, в якій ми існуємо. Після розпаду СРСР ми опинилися в двох різних державах. Кожна держава є суверенною, але народ-то все одно один… Можна намагатися переписувати історію скільки завгодно, як це намагаються робити на Україні, але народ все одно єдиний”, – наголосив Пєсков.

Також український журналіст звернув увагу Пєскова, що Путін відносно українців і росіян вживає термін “один народ”, а щодо білорусів і росіян – “братські народи”. Пєсков сказав, що “це синоніми”.

Реклама

Залишити коментар