Незаконно видобував гравій: буковинцю загрожує до трьох років позбавлення волі

На Вижниччині слідчі поліції завершили досудове розслідування за фактом незаконного видобування корисних копалин. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, пише МБ.

Під час відпрацювання території обслуговування поліцейські сектору реагування патрульної поліції Вижницького районного відділу поліції виявили поблизу річки Черемош у селі Банилів місцевого жителя, який завантажував гравійно-піщану суміш на автомобіль марки “ЗІЛ-ММЗ”. Жодних документів для здійснення такої діяльності у чоловіка не було.

Результати ініційованої слідчими поліції експертизи засвідчили, що зразки відібраної сировини у правопорушника належать до корисних копалин загальнодержавного значення.

Правоохоронці скерували обвинувальний акт щодо буковинця до суду для розгляду. Порушнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на початку червня цього року у селі Банилів правоохоронці задокументували протиправну діяльність буковинця, який видобував піщано-гравійну суміш без будь-яких відповідних документів. За скоєне чоловіку загрожує до трьох років позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар