Буковина стала лідером з виробництва плодів та ягід серед інших регіонів

У 2020 році Чернівецька область стала лідером з виробництва плодів та ягід (199 кг з розрахунку на одну особу). У той же час на Харківщині, Луганщині та Миколаївщині ці показники є найменшими, пише 0372.ua.

Високі показники також у Хмельницькій, Вінницькій та Закарпатській обл. – 111-191 кг.  Про це пише agronews.ua.

Водночас, найменше виробляли плодів і ягід з розрахунку на особу в рік у Чернігівській, Сумській, Донецькій, Харківській, Миколаївській та Луганській обл. — 16-34 кг.

“Така різниця пояснюється відмінністю в географічному розміщенні плодових насаджень, чисельності населення, кількості домогосподарств тощо. Рівень споживання плодів і ягід на особу в рік через міжрегіональний експорт-імпорт продукції суттєво відрізняється від рівня виробництва”, — пише видання.

Загалом, валовий збір плодів і ягід Вінницької, Чернівецької, Хмельницької, Дніпропетровської та Закарпатської обл. у 2020 р. становив майже 50% загального виробництва країни.

Реклама

Залишити коментар