В СБУ вирішили, що Кіркоров більше не загрожує нацбезпеці України

Міністерство культури після звернення Служби безпеки виключило російського співака Філіпа Кіркорова з переліку людей, які створюють загрозу національній безпеці України. Про причини такого звернення спецслужба не повідомила.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури й інформаційної політики (МКІП).

Так, у Мінкульт 25 червня надійшло звернення з проханням відізвати попередній лист від 22 червня щодо включення Кіркорова до переліку людей, що загрожують національній безпеці України.

У відомстві зазначили, що процедура такого виключення чи включення до переліку після звернення СБУ відбувається автоматично. А причина у тому, що згідно з чинним законодавством Мінкульт не має повноважень вирішувати, включати чи не включати когось до списків.

«При цьому як причини включення, так і причини виключення осіб зі списку СБУ у своїх листах до МКІП не зазначає», — наголошують у міністерстві.

Міністерство культури за поданням Служби безпеки внесло російського співака Філіпа Кіркорова до переліку людей, які створюють загрозу національній безпеці України. 11 червня до них надійшов лист від СБУ щодо Кіркорова. А відповідним наказом МКІП від 22 червня його внесли у цей список.

Як повідомляє проєкт «Крим.Реалії», Кіркоров регулярно відвідує окупований півострів з порушенням українського законодавства. Зокрема, його там помічали у жовтні 2020 року в компанії «прем’єр-міністра» Криму Сергія Аксьонова.

У січні 2021-го Кіркорову заборонили в’їзд у Литву за публічне виправдання окупації Росією Криму.

Там зазначили, що цей виконавець своїми неодноразовими відвідуваннями окупованого Криму «свідомо заперечував територіальну цілісність і суверенітет України й у такий спосіб незаконно виправдовував агресивні дії Російської Федерації».

Попри це Філіп Кіркоров наразі має звання народного артиста України. У лютому міністр культури Олександр Ткаченка заявив в інтерв’ю BBC, що теоретично у нього можна забрати це звання, однак зазначив, що він отримав його «за заслуги».

Реклама

Залишити коментар