Американський есмінець увійшов у Чорне море для навчань Sea Breeze

Американський ракетний есмінець USS Ross у суботі, 26 червня, увійшов у Чорне море для участі в українсько-американських військових навчаннях.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил США.

Ross доєднається до 31 судна. Сценарій Sea Breeze покликаний обʼєднати збройні сили різних країн для перевірки бойових дисциплін на морі, суші та у повітрі. Навчання включатимуть поверхневі бойові дії, наземні операції, підводні дії, протиповітряну оборону та методи знешкодження боєприпасів.

Ракетний есмінець Ross призначений для того, щоб проводити морські операції для підтримки національної безпеки США у Європі. Судно є одним із чотирьох есмінців США, що базуються в Роті, Іспанія. Вони можуть діяти у водах Європи та Африки: від мису Доброї Надії та Полярного кола.

Sea Breeze — багатонаціональні військові навчання, які відбуваються в Україні з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міністерствами оборони США та України.

Співорганізаторами навчань є Україна та США. Їхня мета — покращення співпраці та координації між країнами Чорноморського регіону (окрім РФ) та відпрацювання маневрів у морі й на суходолі. Україна надає військову і цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США фінансують навчання та надають допомогу у техніці та обладнанні.

Фото – пресслужба Військово-морських сил США.

Реклама

Залишити коментар