Мінкульт пояснив відсутність російського репера Басти у списку загроз нацбезпеці попри підтримку окупації Криму

Міністерство культури та інформполітики не отримувало запитів щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

Про це йдеться на сайті Мінкульту.

“Зважаючи на велику кількість запитів на інформацію щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє про відсутність відповідного подання від Служби безпеки України. Інформація, щодо наявність такого звернення у медіа – не відповідає дійсності. У разі надходження запиту від СБУ, МКІП обов‘язково розгляне його у встановленому порядку”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що МКІП здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі подання від Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством повноваженнями вирішувати “включати” чи “не включати” до списків МКІП не наділено.

Реклама

Залишити коментар