Буковина отримала 23 нові машини швидкої медичної допомоги

Сьогодні, 24 червня, Чернівецька область отримала 23 нові автівки швидкої медичної допомоги. 19 із них направили у область, а 4 очікують найближчим часом. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Область отримала машини трьох марок – Renault Master, Citroen Jumper та Volkswagen Crafter. Це карети класу “В”, які є базовими для надання невідкладної допомоги, та “С”, тобто реанімобілі, оснащені апаратом штучної вентиляції легень.

У “швидких” є дефібрилятори, пульсоксиметри, інфузомати, обладнання для іммобілізації хворого. Також вони мають автоматичну подачу кисню, що вкрай важливо, коли необхідно транспортувати недужих на коронавірус.

Крім того, автомобілі обладнали кардіографами з функцією телеметрії, тобто результати дослідження можна передати у режимі реального часу для консультації у центр екстреної медичної допомоги. Це прискорює встановлення діагнозу та дозволяє лікарям швидко ухвалити рішення щодо адекватного лікування.

Як пояснив виконувач обов’язків директора Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, за останніх пів року заклад отримав 45 нових “швидких” – 22 Центр придбав за кошти від Національної служби здоров’я України, та 23 купило МОЗ.

Реклама

Залишити коментар