Товарообіг аграрної продукції з Китаєм зріс до $5,7 мільярда – Мінекономіки

Обсяги двосторонньої торгівлі аграрною продукцією з Китаєм за перших чотири місяці 2021 року зросли на 33,4% проти минулорічних показників – до 5,7 млрд дол.

Про це йшлося під час Восьмого засідання Підкомісії з питань співробітництва у галузі сільського господарства Комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки, повідомляє  пресслужба Мінекономіки.

«Китай є найважливішим стратегічним партнером України в Азії, з яким ми системно розвиваємо співпрацю в аграрній сфері. Зокрема, 4 місяці 2021 року демонструє рекордні обсяги торгівля продукцією АПК з Китаєм. Товарообіг аграрною продукцією за цей період збільшився на 33,4% до $5,7 млрд у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року», – сказав заступник міністра економіки Тарас Качка.

Він додав, що Україна зацікавлена у подальшому нарощуванні торгівлі та диверсифікації продукції, яку Україна постачає до Китаю.

Українська сторона поінформувала про заходи, які здійснюються урядом в рамках відкриття ринку землі, що є одним з пріоритетів держави, покликаним надати імпульс розвитку економіки, фермерства й аграрного комплексу країни.

Сторони обговорили питання співпраці у сфері рибного господарства; також ішлося про розвиток інвестиційного співробітництва в агропромисловому комплексі під егідою двосторонньої Програми співпраці «Економічного поясу Шовкового шляху».

Засідання відбулося під головуванням заступника міністра економіки України – Торгового представника України Тараса Качки та заступника міністра сільського господарства і сільських справ КНР Ма Юсянь.

Реклама

Залишити коментар