Цьогоріч у військових навчаннях Sea Breeze в Україні візьме участь рекордна кількість країн

Цьогоріч в українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze візьме участь рекордна кількість країн-учасниць ㅡ всього 32 країни з шести континентів. Навчання розпочнуться вже наступного тижня.

Про це у Twitter повідомила пресслужба посольства США в Україні.

Зокрема, у Sea Breeze-2021 візьмуть участь 5 тисяч військових, до навчань також залучать 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу. Окрім того, до навчань долучиться Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі.

Навчання Sea Breeze-2021 розпочинається вже наступного тижня в чорноморському регіоні. Як зазначали у Генеральному штабі ЗСУ, навчання проводитимуть у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях.

Особливістю цьогорічних навчань стане використання ударного оперативно-тактичного безпілотного літального апарату Bayraktar TB2 Повітряних Сил ЗС України, який виконуватиме різноманітні завдання під час проведення навчань, повідомив заступник командувача ВМС ЗС України, капітан 1 рангу Олексій Доскато

Sea Breeze ㅡ багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України. Співорганізаторами навчань є Україна та США.

Метою цих навчань є покращення співпраці і координації між країнами чорноморського регіону (окрім РФ) та відпрацювання маневрів в морі і на суходолі.

Так, Україна надає військову і цивільну інфраструктуру чорноморського узбережжя, а США фінансують навчання та надають допомогу у техніці та обладнанні.

Реклама

Залишити коментар