ЄС продовжив санкції проти Росії через окупацію Криму

Європейський Союз продовжив санкції через незаконну окупацію Криму та Севастополя Російською Федерацією, на наступний рік до 23 червня 2022 року.

Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

Зазначається, що обмежувальні заходи включають цільовий імпорт ЄС продуктів, що походять з Криму чи Севастополя, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму чи Севастополі. Експорт певних товарів та технологій до кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів також підпадає під обмеження ЄС.

“ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права, відповідно до заяви Верховного представника з питань закордонних справ та політики безпеки від імені ЄС 16 березня 2020”, – сказано у повідомленні.

Так, санкції вперше були введені у червні 2014 року у відповідь на спроби навмисного підірвати територіальну цілісність України та дестабілізувати країну. Інші заходи ЄС, реалізовані у відповідь на кризу в Україні, включають економічні санкції, спрямовані на конкретні галузі російської економіки, та індивідуальні обмежувальні заходи.

Реклама

Залишити коментар