Фінал Євро-2020 можуть перенести з Лондона до Будапешта

УЄФА розглядає можливість перенесення фіналу та півфіналів Євро-2020 з лондонського стадіону «Уемблі» до столиці Угорщини Будапешта. Усе через те, що 2,5 тисячі офіційних осіб можуть змусити проходити самоізоляцію у Великій Британії.

Про це пише The Times.

Там зазначають, що УЄФА такий карантин не подобається. Тому наразі в уряді країни через побоювання перенесення матчів обговорюють можливість допустити VIP-персон без проходження самоізоляції. Серед офіційних осіб — чиновники УЄФА та ФІФА, політики та спонсори.

Водночас у влади є побоювання, що це призведе до зростання захворюваності на коронавірус і може спровокувати негативну реакцію у громадськості, адже звичайні мандрівники змушені жити з обмеженнями. Також багато британців відмовилися від подорожей за кордон через чинні в країні карантинні обмеження.

Англія вимагає від прибулих в країну з «жовтої» або «червоної» зони епідбезпеки відбути 10-денну самоізоляцію. Наразі всі країни, які беруть участь в Євро-2020, за розподілом уряду Великої Британії, «жовті», а Туреччина «червона».

«Уемблі», який може вмістити 90 тисяч уболівальників, буде завантажений на 50% під час півфіналів та фіналу Євро-2020.

Водночас Угорщина дозволяє заповнювати свої стадіони на повну потужність. Так, будапештська «Пушкаш-Арена» 15 червня могла прийняти на матчі між Угорщиною та Португалією 67 тисяч вболівальників.

19 червня на стадіоні «Пушкаш» відбудеться поєдинок між збірними Угорщини та Франції. Також там Португалія зіграє проти Франції у груповому етапі, а ще 27 червня відбудеться матч 1/8 фіналу.

Реклама

Залишити коментар