На Буковині укріплюють мости: у річках зріс рівень води

Через тривалі дощі у річках Буковини піднявся рівень води, а біля мостів утворилися сміттєві затори. Дорожники розчистили та укріпили чотири мости на найбільш загрозливих ділянках. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Впродовж двох тижнів на Буковині дощить. Рівень води у річках регіону дещо підвищився. Ситуація наразі контрольована. Та разом із потоками води переміщується й сміття та гілки. Все це створює своєрідний сміттєвий затор під мостовими спорудами, повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

Тож зараз підрядні організації наводять під мостами лад.

Так, у селі Ропча Сторожинецької територіальної громади робітники розчищають від непотребу простір під мостом на дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени. У період інтенсивних опадів пропускна здатність переходу недостатня, річка виходить з берегів і підтоплює господарства. Окрім того, підрядник цю мостову споруду підсилює – укріплює дві проміжні опори.

На шляху Н-10 “Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига”, у селі Ванчиківці колишнього Новоселицького району, підрядник розпочав укріплювати та зміцнювати опорні стінки мосту. Також підмостове русло річки наново викладуть бетонними плитами.

У селі Лопушній Вижницького району триває комплекс робіт із укріплення берегової опори моста, що на шляху Т-26-09 “Долішній Шепіт – КПП “Руська””.

Підмостове русло розчищають і у селі Усть-Путила колишнього Путильського району. Крім того, посилюють й саме кріплення опор мостової споруди, що на дорозі Т-26-01 “Чернівці – Вашківці – Путила – КПП “Руська””.

Реклама

Залишити коментар