У Чернівецькій міськраді відповіли чи буде у сквері навпроти ЧНУ пам’ятник Воробкевичу

Проект реконструкції скверу поблизу центрального корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича не передбачає відновлення та розміщення у сквері пам’ятника Сидору Воробкевичу.

Такий висновок випливає із відповіді Чернівецької міської ради на інформаційний запит громадського та культурного діяча Андрія Тужикова.

Зокрема, у відповіді на запит йдеться, що скульптурне погруддя Сидору Воробкевичу “виконане з нетривких матеріалів та перебуває у незадовільному стані”.

Окрім того, у документі за підписом директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Андрія Тимофійчука зазначається, що “у 2009 році на вулиці Сидора Воробкевича, 19 встановлено аналогічне погруддя з тривких матеріалів”.

Разом з тим, в ескізних пропозиціях проекту реконструкції скверу поблизу ЧНУ не знайшлося місця пам’ятнику Сидору Воробкевичу. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Андрій Тужиков.

“Цікаво хто вступиться за Воробкевича та хто буде битися за маркер української ідентичності, адже ці люди, на відміну від інакших представників етнічних груп, не мають ні фінансової підтримки, ні політичного лоббі ззовні”, – написав Тужиков.

Реклама

Залишити коментар