Кондоліза Райс: «Ті, хто укладав Декларацію Бухарестського саміту НАТО, залишаються на цих позиціях»

Україна і Грузія повинні стати повноправними членами Північноатлантичного альянсу і для цього отримати План дій щодо членства.

Про це заявила Державний секретар США у 2005-09 роках Кондоліза Райс у зверненні до молодіжного Київського Безпекового Форуму, заснованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Як головна світова організація з колективної безпеки демократичних держав, НАТО неминуче повинна включити Україну та Грузію, а для цього – підтримати План дій щодо членства України та Грузії», – наголосила вона.

«Хочу ще раз запевнити: ті з нас, хто укладав Декларацію Бухарестського саміту НАТО, залишаються на цих позиціях», – підкреслила Кондоліза Райс.

Вона відзначила мужність українців, які захищають територіальну цілісність своєї країни від агресії Росії.

«Світ ніколи не забуде того, що відбулося в Криму, і те, що триває на сході України», – сказала колишній Державний секретар США.

Кондоліза Райс також зазначив, що українці мають багато причин для гордості.

«За ці тридцять років було багато складних обставин, багато злетів і падінь. Це був нелегкий шлях, але ви прямували до більш демократичної та процвітаючої України в інтересах всього вашого народу», – сказала вона.

«І я хочу, аби ви знали: ваші друзі у Сполучених Штатах Америки, у всьому демократичному світі та демократичній Європі знають та розуміють, яким важким є цей шлях, та цінують усі досягнення України за ці 30 років», – резюмувала Райс.

Реклама

Залишити коментар