В Одеській області засудили чоловіка, який у соцмережі закликав віддати Румунії територію Чернівецької області

Про це стало відомо з судових матеріалів, оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що обвинувачений на своїй сторінці у Facebook розмістив публікацію із зображенням карти України. На цій карті центральна частина була замальована у кольори прапору Росії. Окрім того, на світлині був напис: “Западенцы хотите на запад? Все просто! Проведите выборы присоединение: Закарпатье – к Венгрии, Черновицкой области к Румынии, западных областей к Польше. Берите ситуацию в свои руки и не ждите, что за вас кто-то будет ваши проблемы”.

Біляївський районний суд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості між представником прокуратури та обвинуваченим. Крім того, суд вирішив визнати обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Суд призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі без конфіскації майна. Водночас його звільнили від відбування покарання з випробуванням на три роки.

Раніше повідомлялося, що на Буковині правоохоронці відкрили кримінальне провадження через вислови священника, якого у квітні затримали п’яним за кермом. Тоді він погрожував патрульним та очевидцям, зокрема, називав їх “хохлами” та “бандерівцями”. Також казав, що “кулю в лоб вистрілить”, якщо ті не говоритимуть румунською. Його висловлювання поліція розцінює як намагання розпалити національну ворожнечу.

Реклама

Залишити коментар