УЄФА вимагає прибрати “Героям слава” з української форми – ЗМІ

Союз європейських футбольних асоціацій зажадав від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис “Героям слава”.

Про це повідомляють AFPРИА Новости з посиланням на пресслужбу УЄФА, ВВС News Україна, “Радіо Свобода”.

“УЄФА вимагає, щоб Україна внесла зміни до форми EURO2020, щоб прибрати “політичне” гасло, яке викликало протести з боку Росії”, – йдеться в повідомленні.

“Отримали лист на цю тему від УЄФА, і зараз наші юристи його вивчають, ведуть переписку з УЄФА. Немає в мене цього листа, він у юристів, тому не можу сказати (як сформульована вимога – ред.). Я думаю, (заява – ред.) буде ближче до кінця дня, коли буде результат переговорів”, – повідомив у коментарі “Радіо Свобода” представник Української футбольної асоціації.

Цю інформацію ВВС News Україна також підтвердив співрозмовник у збірній.

Як повідомляють РИА Новости, в УЄФА дійшли висновку, що “конкретне поєднання цих двох гасел (“Слава Україні! – Героям слава!” – ред.) явно вважається політичним за своєю природою, що має історичне і мілітаристське значення”.

Тому в УЄФА заявили, що “цей конкретний слоган на внутрішній стороні футболки має бути вилучений для використання в матчах змагань УЄФА”.

В УЄФА відзначили, що карта України, на якій зображений Крим, правил не порушує.

Реклама

Залишити коментар