Україна може ввести санкції проти фізичних та юридичних осіб з низки країн за пропаганду агресії РФ

Кабмін схвалив введення персональних економічних санкцій проти шести фізичних і десяти юридичних осіб за пропаганду агресії Росії.

Як повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, протягом трьох днів уряд повинен внести їх на розгляд Ради нацбезпеки і оборони.

Санкції вводяться проти осіб, причетних до розповсюдження продукції та інформаційного контенту, спрямованих на виправдання збройної агресії Росії проти України і тимчасової окупації Криму і частини Донбасу.

Санкції пропонується застосувати строком на три роки, юрособи зареєстровані в восьми країнах.

Санкції передбачають блокування користування майном на території України, унеможливлює здійснення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території країни, забороняють виведення капіталів, зупиняють виконання економічних і фінансових зобов’язань, припиняють надання телекомунікаційних послуг і блокують можливість використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Проти кого саме планується ввести санкції, не уточнюється.

У лютому-березні 2014 року Росія після падіння в Україні режиму президента Віктора Януковича провела спецоперацію з окупації Криму, інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій області і пішла на пряме військове вторгнення в серпні 2014 і лютому 2015 років.

Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима і озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію в складі кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистських елементів.

Реклама

Залишити коментар