Звіт США підтвердив можливість витоку COVID-19 з лабораторії в китайському Ухані – WSJ

ВООЗ нині не може змусити Китай оприлюднювати більше даних про походження COVID-19.

У звіті про походження COVID-19, який підготувала національна лабораторія уряду США, зроблено висновок, що гіпотеза про витік вірусу з китайської лабораторії в Ухані є правдоподібною і заслуговує на подальше розслідування. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела, ознайомлені із засекреченим документом.

За інформацією видання, дослідження було підготовлене у травні 2020 року Національною лабораторією Лоуренса Лівермора в Каліфорнії, і на нього посилався Державний департамент, коли проводив розслідування щодо походження пандемії протягом останніх місяців адміністрації Дональда Трампа.

Люди, знайомі з дослідженням, повідомили виданню, що дослідження було підготовлено “Z-підрозділом” Лоуренса Лівермора, яке є його розвідувальним підрозділом.

Зазначається, що Лівермор володіє значним досвідом у біологічних питаннях і його оцінка ґрунтувалася на геномному аналізі вірусу SARS-COV-2, який викликає COVID-19.

Так, вчені аналізують генетичний склад вірусів, щоб спробувати визначити, як вони еволюціонували та поширювалися серед населення.

Наразі розвідка США розглядає два ймовірних сценарії походження коронавірусу:

  1. Вірус виник унаслідок аварії в лабораторії.
  2. Вірус виник унаслідок контакту людини з інфікованою твариною.

Директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майк Райан заявив, що організація не може змусити Китай оприлюднювати більше даних про походження COVID-19, додавши, що він запропонує дослідження, необхідні для розуміння того, звідки вірус виник на “наступному рівні”.

Реклама

Залишити коментар