СБУ провела обшуки у засновників громадської організації «Партія Шарія»

Співробітники Служби безпеки провели обшуки у засновників громадської організації «Партія Шарія», причетних до розповсюдження у столичному регіоні агітаційних матеріалів, ціль яких — змінити межі території або державного кордону України.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Службовці влаштували обшуки за адресами фактичного проживання двох фігурантів справи: у столиці та у Бучанському районі на Київщині. У них вилучили комп’ютери, мобільні термінали, печатку «Партії Шарія» та банківські карти.

Крім того, обшуки відбулися у типографії, розташованій у Вінниці. Там представники громадської організації друкували продукцію антиконституційного характеру.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу. Фігурантам справи загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років із можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ 1 березня повідомила, що виявила порушення під час реєстрації «Партії Шарія», зокрема факт внесення свідомо неправдивих даних під час перереєстрації політсили. Провадження відкрили за ст. 358 Кримінального кодексу — підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

Також СБУ надіслала до прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації слідчих дій на території інших країн у справі Анатолія Шарія, якому інкримінують держзраду.

Реклама

Залишити коментар