Самовільно видобували гравій: на Буковині розслідують 2 випадки незаконного видобудку

На Вижниччині поліцейські розслідують два факти нелегального використання надр. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, пише МБ.

Буковинці видобували піщано-гравійну суміш без будь-яких відповідних документів. Наразі співробітники поліції розпочали кримінальні провадження. За скоєне чоловікам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Під час відпрацювання території обслуговування поліцейські сектору реагування патрульної поліції Вижницького районного відділу поліції виявили поблизу річки Черемош у селі Банилів 34-річного місцевого жителя, який завантажував гравійно-піщану суміш на автомобіль марки “ЗІЛ-ММЗ”. Жодних документів на право здійснення такої діяльності у чоловіка не було.

Аналогічне правопорушення задокументували співробітники відділення поліції №1 (смт. Путила) Вижницького районного відділу поліції. На березі річки Путилка, що в селі Сергії, двоє жителів району віком 45 і 50 років незаконно видобували трактором гравій і завантажували його в “ЗІЛ-131”.

Поліцейські вилучили у правопорушників транспортні засоби. Зібрані зразки піщано-гравійної суміші правоохоронці направили на експертизу.

За обома фактами слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар