Яценюк прокоментував опубліковані “плівки Медвечука”: до сьогоднішнього дня він торгував впливом

“Важливо, щоби після запроваджених санкцій як тактичного кроку, кримінальне провадження щодо Медведчука —  а це підозра і обвинувальний акт —  були скеровані до суду, і щоб там був обвинувальний вирок”, —  наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк 3 червня в ефірі програми “Право на владу” на каналі “1+1”.

Арсеній Яценюк подякував журналістам-розслідувачам за їхню роботу, в ході якої були оприлюднені так звані “плівки Медведчука”.  

“І тоді, коли я слухав ці записи – звичайно, що треба достовірність і автентичність їх перевірити відповідно до норм Кримінально-процесуального закону, – але я був вражений. Чи я сподівався, що постать Медведчука інша? Ні. Але рівень цинізму і бруду, і от такої, знаєте, пресмыкающейся перед Россией, – він тільки ще раз мені охарактеризував свої характеристики, ким він є”.

Лідер “Народного фронту” зазначив, що зараз багато хто бореться з Медведчуком, але ще кілька років тому було інакше.

“Щось у 2016 році і в 2018-му я не пригадую багато політиків чи навіть значну частину ЗМІ, тому що тоді Медведчук їх скупив, які боролися проти Медведчука. У 2016 році фракція “Народного фронту” в парламенті вперше подала заяву про скоєння злочину Медведчуком. І тоді депутат Левус і депутат Висоцький виступали від фракції партії, яку я очолював, з вимогою до генерального прокурора, до Служби безпеки і до всієї правоохоронної системи розпочати кримінальне провадження по відношенню до Медведчука”, —  нагадав Арсеній Яценюк. 

Після цього, у 2018 році “Народний фронт” заблокував парламент з вимогою до тодішнього президента і до всіх правоохоронних органів притягнути Медведчука до кримінальної відповідальності.

“Так само у 2018 році за нашою ініціативою ми прийняли постанову Верховної Ради України про запровадження санкцій проти телеканалів, які вже Володимир Зеленський закрив на підставі цієї постанови”, —  додав він.

Лідер “Народного фронту” зазначив, що в цьому питанні треба віддати належне Зеленському: “Я не знаю, чим він особисто мотивувався. Але те, що він зреалізував ту постанову і той закон про санкції, який я вносив як прем’єр-міністр, в принципі, заслуговує на те, щоби сказати: так, він зробив серйозний крок”.

Арсеній Яценюк наголосив, що “основне, що мав Медведчук, чим він торгував до сьогоднішнього дня — торгував впливом. Він торгував тим, що Володимир Путін призначив Медведчука генерал-губернатором України”.

“І українські президенти, на превеликий жаль, приймали це призначення і вели дискусію з Медведчуком, замість того, щоб з Медведчуком вів дискусію генеральний прокурор, голова Служби безпеки і слідчі правоохоронної системи України”, — додав він.

“Важливо, щоби після того, коли запроваджені санкції як тактичний крок, кримінальне провадження по відношенню до Медведчука, а це підозра і обвинувальний акт, були скеровані до суду, і щоб там був обвинувальний вирок“, — резюмував Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар