НАТО застерігає РФ та Білорусь від дестабілізації на східному фланзі Альянсу

За словами Столтенберга, країни-члени НАТО серйозно стурбовані тісною взаємодією між Путіним і Лукашенком.

НАТО застерігає президента Росії Володимира Путіна і білоруського правителя Олександра Лукашенка від дестабілізації на східному фланзі Альянсу. Про це заявив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг в інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag.

За словами Столтенберга, країни-члени НАТО серйозно стурбовані тісною взаємодією між Путіним і Лукашенком, яке спостерігається протягом останніх місяців.

Він зазначив, що НАТО уважно стежить за тим, що відбувається у Білорусі, і Альянс в надзвичайній ситуації готовий встати на захист союзників при будь-якому виді погроз, якщо такі будуть виходити з Мінська та Москви. Мова про країни НАТО Литву, Латвію та Польщу, які межують з Білоруссю.

Столтенберг також сказав, що Білорусь стає “все більш і більш залежною” від Росії, в зв’язку з чим чинну угоду про партнерство з Мінськом нещодавно було значно скорочено і вона буде й далі переглядатися.

“Союзники серйозно стурбовані більш тісною співпрацею між Москвою і Мінськом в останні місяці. Раніше Росія масово порушила територіальну цілісність таких держав як Україна, Грузія і Молдова”, – зазначив Столтенберг.

Окремо Столтенберг згадав політичне та військове співробітництво Росії і Китаю, що поглиблюється, назвавши це “серйозним викликом”.

Реклама

Залишити коментар