Доходи буковинців зросли, однак підприємства заборгували зарплату: статистика за січень-квітень 2021

На Буковині доходи населення за січень-квітень 2021 р. зросли у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Однак, на деяких підприємствах фіксується заборгованість по виплатах зарплат. Про це інформує Головне управління статистики у Чернівецькій області.

Так, середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) за січень–квітень п.р. становила 10387 грн і збільшилася порівняно з січнем–квітнем 2020 р. на 28,1%.

Індекс реальної заробітної плати (з урахуванням зміни споживчих цін) за січень–квітень п.р. порівняно з січнем–квітнем 2020р. становив 118,9%.

Сума заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій області протягом квітня п.р. зменшилася на 31,2% і на 1 травня п.р. становила 2792,5 тис.грн. На початок травня п.р. заборгованість із виплати заробітної плати розподілилася між підприємствами промисловості (82,8%), сфери операцій з нерухомим майном (11,2%), охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (5,0%) та діяльності у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (1,0%).

Кількість працівників підприємств, які вчасно не отримали заробітну плату, на 1 травня п.р. становила 244 особи або 0,2% від середньооблікової кількості штатних працівників, зайнятих в економіці області. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому 11445 грн, що на 5,7% більше від розміру середньої заробітної плати, нарахованої у квітні п.р.

Реклама

Залишити коментар