В ОПЗЖ заступилися за голову Чернівецької ОДА: Осачук від “підтримки” відхрестився

У політичній партії “Опозиційна платформа – За життя” заявили про “безпідставне цькування” голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука з боку народного депутата двох скликань Максима Бурбака. Відповідну заяву політична сила оприлюднила на своєму офіційному сайті,

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що найближчим часом відбудуться заміни деяких голів ОДА. Його заяву прокоментував Максим Бурбак в етері програми “Постфактум”.

На думку Максима Бурбака , після таких провалів як вакцинація, як будівництво мостів без тендерів, як скандал з розподілом Буковинським культурним фондом бюджетних грошей серед «своїх», голові Чернівецької ОДА давно час на «підвищення»

В ОПЗЖ за зацькованого Сергія Осачука заступилися і зробили заяву на сайті.

“Окремі політики на Буковині після цього заговорили, що в цей перелік може потрапити і голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Зокрема, відомий місцевий діяч з когорти Арсенія Яценюка Максим Бурбак на своєму телеканалі ТВА 4 червня вже сказав нинішньому губернатору “La revedere”, – йдеться у повідомленні на сайті ОПЗЖ.

В заяві ж йдеться про те, що Сергій Осачук “міг би бути більш ефективним за умови дієвішої участі центральної влади і, зокрема, Офісу Президента України у вирішенні чисельних застарілих проблем нашого дотаційного краю”.

Нелегко шукати консенсус представнику Президента України і в стосунках з вищим представницьким органом області, який формує бюджетну політику. Хоча й тут Сергій Осачук проявив себе не найгіршим чином, не втручаючись у формування керівних органів обласної ради, що дозволило залучити до управління депутатським корпусом Буковини представників практично усіх політичних сил, в тому числі й опозиційних”, – йдеться у публікації на сайті ОПЗЖ.

Згадали й про попередні здобутки чиновника.

“Толерантне ставлення до усіх громадян та політичних активістів краю притаманне Сергію Осачуку ще з часів попередньої публічної діяльності, коли він, працюючи почесним консулом Австрії та представником фонду Дмитра Фірташа у Чернівцях, здобув необхідні навики сучасних комунікацій”, – зазначається у заяві.

“Ми вважаємо, що Сергій Дмитрович Осачук ще далеко не вичерпав свій потенціал на нинішній посаді, а просто потребує більшої підтримки як з боку центральної влади, так від активних, небайдужих організацій і співгромадян”, – повідомляється на сайті партії.

Сергій Осачук відповів на заяву політичної сили.

“Вважаю цей жест політичним фарсом і відкритою спробою ухилитися від відповідальності за одкровення Медведчука”, — написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Реклама

Залишити коментар