Арсеній Яценюк: Є відчуття, що Зеленський хоче повернути парадигму влади з категорії відповідальності до безвідповідальності

Після 2014 року влада в Україні стала найвищою мірою відповідальності, але є відчуття, що Володимир Зеленський хоче змінити цю парадигму і перейти в категорію безвідповідальності. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в програмі «Говорить Жадан» на «Радіо НВ».

Він підкреслив, що ми можемо по-різному ставитися до особистості Зеленського. «Але ми не можемо по-різному ставитися до інституту глави держави. Є люди, які за нього голосували, є люди, які за нього не голосували. Кожен має право вибору. І це великий здобуток України – у нас в Україні міняються президенти».

Арсеній Яценюк зазначив, що від інституту президента сьогодні залежить майбутнє країни: «Тому що він приймає ключові рішення і в нього влада».

«На жаль, посада президента і взагалі влада як така за останні десятиліття знівельована. Це зовсім не та влада, яка була в перших 10 років після незалежності України. Я зараз не знаю, це добре чи це погано. Це глобальний тренд. Тому що влада перейшла з категорії привілею в категорію відповідальності. І зараз в Україні, в особливості після 2014 року, влада стала просто найвищою мірою відповідальності», – сказав він.

«А останніх два роки я побачив тенденцію зворотну. У мене відчуття, що Володимир Олександрович хоче змінити цю парадигму і з відповідальності перейти в категорію безвідповідальності. Я президент, мене обрали. Я тільки відповідаю за все хороше. А все, що погане, – це не я. Тобто, це безвідповідальність. Це знову повернення до влади як до привілею», – зазначив лідер «Народного фронту».

Водночас Арсеній Яценюк наголосив: «Це в Україні ніколи не працювало і не буде працювати. Тому хто би як до нього не ставився, я би хотів, щоб вийшло в України, і я би хотів, щоби він як особа, яка обіймає найвищу посаду в країні, так само хотів, щоб вийшло в України, а не в нього особисто».

«Він повинен думати про те, що про нього напишуть в історичних книжках після того, як він перестане бути президентом. І що буде з Україною, яку Україну він передасть. Я би хотів, щоб він передав Україну точно не гіршу, ніж він отримав. Тому що він отримав Україну з армією, з грошима, з енергетикою, з владою, з підтримкою. Він її отримав у зовсім іншій ситуації, ніж тоді, коли я очолив Кабінет міністрів України», – сказав Арсеній Яценюк.

Реклама

Залишити коментар