Сороковина смерті батька президента: у Туркменістані чоловіків зобов’язали поголити голови й носити тюбетейку

У Лебапському велаяті на сході Туркменістану керівників державних і приватних установ зобов’язали поголити голови й носити тах’ю (національну туркменську тюбетейку) до сороковин після смерті батька президента країни Гурбангули Бердимухамедова. Про це повідомляє “Радіо Азатлик” — туркменське бюро “Радіо Свобода”.

Батько Бердимухамедова Мялікгули помер 18 квітня 88 років. Після цього туркменський президент сім днів не з’являвся на публіці та державному телебаченні. На урочистих заходах головував його син Сердар Бердимухамедов — віцепрем’єр уряду.

Зрештою, коли Гурбангули Бердимухамедов з’явився на публіці, то носив тах’ю — на знак пам’яті про покійного батька. Як з’ясувало “Радіо Азатлик”, керівникам держустанов і приватних підприємств у Лебапському велаяті дали розпорядження зробити те саме.

Чиновників і директорів шкіл попередили: якщо вони потраплять на очі співробітників [Міністерства національної безпеки] без тах’ї, їх одразу звільнять із роботи“, — розповіло виданню поінформоване джерело.

Реклама

Залишити коментар