ЧТУ закупить 40 автобусів замість 100 вживаних тролейбусів: в управлінні пояснили причину

Чернівецьке тролейбусне управління закупить 40 автобусів у лізинг. На це планують витратити 104 мільйони гривень. За ці гроші могли купити сто вживаних тролейбусів, втім, за словами керівника управління Петра Продана, “тут перевага лише у кількості, а не якості”. Про це він сказав в етері Українського радіо: Буковина.

За словами Продана, за сто мільйонів можна купити приблизно сто вживаних тролейбусів. Йдеться про машини, які проїздили щонайменше 20 років. Посадовець каже, що такий транспорт “вичерпав свій ресурс” та часто ламається. Відповідно, потребує більше витрат.

Водночас за ці гроші можна купити 40 нових автобусів. Продан говорить, що це дозволить покращити якість перевезень в місті.

Нагадаємо, під час обговорення проєкту рішення про купівлю автобусів у лізинг депутатка від партії “Команда Михайлішина” Антоніна Бабюк сказала, що за 100 мільйонів гривень краще було б купити сто вживаних тролейбусів. Так, за рік вийшло б забезпечити транспортом все місто.

Понад 90% автобусів, які приватні перевізники використовують для перевезення пасажирів у Чернівцях, застарілі та не відповідають вимогам.

Реклама

Залишити коментар