Британська розвідка вважає можливим штучне походження COVID-19 — ЗМІ

У британській розвідці допускають, що пандемія коронавірусу могла виникнути через витік із лабораторії в Ухані. Наразі ця версія пропрацьовується разом з американськими розвідниками.

Про це повідомляє The Sunday Times.

Так, розвідники вивчають, чи міг статися витік вірусу з Уханського інституту вірусології. Нещодавно The WSJ повідомляло з посиланням на джерела в американській розвідці про захворювання трьох співробітників інституту. Вони захворіли та звернулися по медичну допомогу ще в листопаді 2019-го. У розвідці припустили, що могло йтися про COVID-19. У Китаї такі заяви назвали «повною брехнею».

Водночас Times пише, що, ймовірно, експерти скептично ставляться до шансів знайти текстове повідомлення, документ чи лист на електронній пошті, що підтверджує витік із лабораторії.

Нещодавно пожвавилася дискусія про походження вірусу. Зокрема у США колишній головний епідеміолог країни й головний радник президента США з інфекційних захворювань Ентоні Фаучі та керівниця Центру з контролю й профілактики захворювань Рошель Валенськи не впевнені у природному походженні коронавірусу.

На тлі цього 26 травня президент США Джо Байден доручив розвідувальній спільноті підготувати протягом 90 днів звіт про походження коронавірусу.

Після цього соціальна мережа Facebook вирішила не видаляти дописи про штучне походження.

Реклама

Залишити коментар