В Україні переглянуть індикатори для визначення “зелених” карантинних зон

Україна планує переглянути індикатори для визначення “зелених” карантинних зон. Про це у суботу, 29 травня, під час зустрічі з журналістами повідомив міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко, інформує “Українська правда”.

“Ми змінимо індикатори (зеленої зони – УП), які будуть відображати ті, що є в Європейському Союзі. Бо якщо країна перейде в зелену зону, зелений рівень епідемічної небезпеки, це буде свідченням того, що ми навіть без паспортів вакцинації можемо відвідувати країни ЄС. Тобто це те, до чого ми повинні рухатись”, – розповів урядовець.

Також за словами Ляшка, “зелена” зона має бути встановлена не на території області, як це відбувається нині, а на території всієї країни.

Як уже повідомлялось, всі регіони країни станом на суботу, 29 травня, наразі офіційно перебувають у “жовтій” зоні карантину. При цьому Київ та ще шість регіонів країни повністю або частково відповідають показникам “зеленої” зони.

28 травня медики Чернівецької області зафіксували 62 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом від початку пандемії в Чернівецькій області зафіксували 79 181 випадок коронавірусу. Серед них 76 172 людини одужали, а 1 762 особи померли.

Станом на 29 травня показник від епідпорогу в Чернівецькій області становить 70%. При цьому коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 5,6%. Рівень завантаженості ліжок із киснем – 16,1%.

Реклама

Залишити коментар