У Чернівцях зніматимуть короткометражний фільм про Другу світову війну

У Чернівцях тривають пошуки локацій для зйомок короткометражного фільму “Жовта зірка”. Про це кінорежисер Сергій Скобун повідомив у коментарі кореспонденту МБ.

За його словами, ця стрічка буде присвячена історії Чернівців та стосункам між жителями міста різних національностей.

“Це буде історичний короткометражний фільм, пов’язаний з історією міста. Це Друга світова війна, гетто, дві чернівецькі родини – єврейська та українська, які живуть поруч через колючий дріт. Це – розповідь про те, як українська родина допомагала єврейській родині, і як життєві обставини між цими двома родинами переплелися”, – розповів Сергій Скобун.

Знімальним процесом керуватиме Сергій Скобун за підтримки Буковинського культурного фонду.

“У нашу команду долучилися кіномитці з Києва, Львова, Харкова. Бажання приєднатися до створення стрічки виявив голова ОДА Сергій Осачук, адже він є істориком і дає нам досить цікаві поради”, – сказав кінорежисер.

Скобун також додав, що до участі в зйомках планують залучити кількох відомих “зірок”.

“Скажімо, учора я спілкувався з солістом гурту “Без обмежень”. Йому дуже сподобалась ця історія, і він також хоче якусь роль отримати”, – додав режисер.

Наразі знімальна група займається пошуком локацій.

“Міський голова Роман Клічук пообіцяв також сприяти – дати доступ до всіх вулиць, до міської ради. Сказав, що за потреби, може віддати під зйомки всю міськраду. В нас там буде епізод із Траяном Поповичем (румунський адвокат і мер Чернівців у роки Другої світової війни, відомий тим, що врятував приблизно 20 тис євреїв Буковини від депортації, – ред.), і його плануємо відзняти у ратуші”, – сказав Сергій Скобун.

Реклама

Залишити коментар