Розрите кільце на в’їзді в Хотин – це дійсне обличчя Чернівецької ОДА, – Максим Бурбак

В області немає фінансів на добудову кільця на в’їзді у місто Хотин. Потрібно звертатися до уряду за допомогою. Про це в ефірі програми «Постфактум» заявив Народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Думаю, що народний депутат від цього округу, повинен би втрутитися в цю ситуацію. Де кримінальне провадження щодо підрядника? Я навіть не уявляю, як би я собі дозволив цю безгосподарність на своєму окрузі, – наголосив політик. –

Розрите кільце на в’їзді в Хотин – це дійсне обличчя Чернівецької ОДА! Вже перетворили Хотин на село. Нема вже районного центру. Але ж не добивайте його! А потім до 400-ліття Хотинської битви всі почнуть похапцем наводити лад. Мені цікаво, щоб депутат дізнався, хто ухвалював рішення в Міністерстві інфраструктури про залучення такого підрядника? Треба віддати належне «Великому будівництву», бо дороги будують. Але хочу зауважити, що будувалися вони і при минулій каденції Верховної ради і при минулому президенті також.»

 «До якої дати відкривають об’єкти – це вже вади кожної влади. Так само мені байдуже, хто перерізатиме стрічку на Маршинецькому мосту. Я пригадую, як брався за цю масштабну справу. А, нагадаю, – міст було знесено повінню 2008 року. Ніхто тоді не вірив, казали, що, мовляв, Бурбак знову піариться і нічого там не зробить. Я привозив сюди кожного міністра інфраструктури і його заступників, при розгляді бюджетної резолюції на роки, я лобіював державне фінансування спершу проектних робіт, які 2 роки тривали, а потім і ремонт мосту. В бюджеті 2019 року на це передбачалося 110 млн грн.

Добре, що зараз його збудували, але ж ще досі не здали в експлуатацію! І в мене питання, чому правоохоронні органи просто набрали в рот води, при тому, що ОДА і профільний заступник голови Богдан Ковалюк без проведення тендеру уклали угоди на добудову цього мосту, вартість якого збільшилася з 220 до 350 млн грн, і який досі не зданий в експлуатацію.

Щодо пунктів пропуску «Дяківці», «Красноїльськ» і «Руська» – будемо мати надію, що до 30-річчя незалежності держава виділить фінансування. Особисто моніторю цю ситуацію, адже ці проекти, які я розпочинав свого часу. Їх добудова дасть поштовх для розвитку Герцаївщини, Сторожинеччини, тому такі проекти треба тільки підтримувати.

Фото: “Хотинські вісті”

Реклама

Залишити коментар