Вручення дипломів та випускні вечори: як проходитиме святкування в буковинських школах

Наприкінці травня у школах Чернівецької області пролунають останні дзвоники, а з середини червня розпочнуться випускні вечори. Навчальні заклади проводитимуть урочисті лінійки у різних формах, в залежності від кількості учнів. Про це кореспонденту ІА АСС розповіла директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

За інформацією територіальних громад, останні дзвоники у школах області проходитимуть з 27 по 31 травня. Керівникам органів управління освіти в територіальних громадах рекомендували, щоб були дотримані усі карантинні вимоги – дотимання соціальної дистанції, індивідуальні засоби захисту, антисептики тощо.

За її словами, урочисті лінійки у буковинських школах проходитимуть у змішаній формі.   

“Заклади обирали декілька варіантів проведення свята. Хтось робитиме по класах, вибірково, лише для випускників 4, 9 та 11-тих класів. А якщо у школі небагато учнів, то свято проводитимуть на свіжому повітрі, біля школи, і все має відбуватися не більше 40 хвилин”, — додала Людвига Цуркан.

За інформацією директорки Департаменту освіти і науки, випускні вечори навчальні заклади області мають провести з 15 по 30 червня.

“Формат вручення свідоцтв учням 9 та 11 класів кожний заклад обиратиме сам. Ми рекомендували уникати гучних святкувань в ресторанах з великою кількістю людей. Проведення останніх дзвоників та вручення свідоцтв ми будемо моніторити. А ось проведення випускних у ресторанах – це вже не наша компетенція. Це вже компетенція територіальних громад і відповідальність батьків та учнів”, —  зазначила вона.    

Реклама

Залишити коментар