Народного депутата вперше судитимуть в Україні за кнопкодавство

Правоохоронці завершили досудове розслідування та передали до суду справу щодо чинного народного депутата, який кнопкодавив на засіданні Верховної Ради. В Україні вперше судитимуть за цей злочин.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Імені депутата там не називають, але як повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерела, йдеться про депутата Владіслава Поляка з групи «Довіра».

Як зазначають правоохоронці, підозрюваний у лютому 2020 року під час розгляду поправок до законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» у Раді неодноразово голосував замість свого колеги.

Про підозру Поляку оголосили у лютому за ст. 364-2 Кримінального кодексу — голосування народного депутата замість іншого депутата. У разі доведення вини йому загрожує штраф від 51 до 85 тисяч гривень.

Це стало першим оголошенням підозри за цією статтею, після запровадження кримінальної відповідальності за кнопкодавство.

Згідно з даними руху «ЧЕСНО», Поляк справді тричі кнопкодавив під час голосування 21 лютого 2020 року. Кримінальне провадження щодо депутата відкрили того ж дня.

Поляка обрали народним депутатом Верховної Ради 9 скликання за виборчим округом №73 (Закарпатська область) як безпартійного самовисуванця. Він був членом депутатської групи «За майбутнє» до 20 грудня 2019 року. Як повідомляє «ЧЕСНО», з червня 2020 року депутат входить до групи «Довіра».

У 2015 році він був депутатом Закарпатської обласної ради 7 скликання від партії «Відродження», у 2010 році — депутатом Виноградівської міської ради 6 скликання від «Партії регіонів».

Реклама

Залишити коментар