З 1 вересня в кількох буковинських школах викладатимуть дзюдо

З 1 вересня нового навчального року в 11 школах Буковини викладатимуть дзюдо. Цей вид східного єдиноборства стане частиною уроків фізичного виховання. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Модуль із першого вересня запровадять у Острицькій, Горбівській, Дихтинецькій, Кіцманській, Великокучурівській ЗОШ, Іспаському закладі загальної середньої освіти, Кельменецькому опорному закладі, Грубнянському НВК, ЗОШ №38 та ЗОШ №25 міста Чернівців, Багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей, Буковинському ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою, Глибоцькому професійному ліцеї.

Громади обирали з-посеред тих, де проєкт підтримали педагоги, учні та батьки.

Територіальні громади області, під час формування бюджету на 2021 рік, передбачили кошти на придбання обладнання та інвентарю для занять, зокрема татамі і кімоно.

Аби провести практичний семінар для вчителів, у Чернівці приїхали автори ініціативи – державний тренер із дзюдо Міністерства молоді та спорту України Михайло Руденко та багаторічний головний тренер національної збірної дзюдоїстів Сергій Дуброва.

Реклама

Залишити коментар