Віктор Ляшко став новим очільником Міністерства охорони здоров’я

Сьогодні, 20 травня, Верховна Рада призначила міністром охорони здоров’я головного санлікаря країни Віктора Ляшка. За його призначення проголосували 262 нардепи. На посаді очільника МОЗ Віктор Ляшко замінив Максима Степанова.

Одразу після голосування Ляшко склав присягу і пообіцяв сумлінно виконувати свої обов’язки, зокрема, успішно завершити боротьбу проти епідемії коронавірусу.

Із початком пандемії коронавірусу в Україні відновили посаду головного санітарного лікаря і призначили ним Ляшка. Як головний санітарний лікар Ляшко проводив брифінги щодо ситуації з Covid-19, перевіряв готовність лікарень до прийому пацієнтів та впроваджував протиепідемічні заходи. А вже у лютому 2021-го займався підготовкою до вакцинації.

Як відомо, раніше Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок, 18 травня проголосувала про відставку одразу трьох міністрів

Тоді нардепи відправили у відставку з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Наступного дня, в середу, 19 травня, на засіданні профільного комітету Верховної ради кандидат на посаду міністра Віктор Ляшко озвучив першу обіцянку.

“Я обіцяю в перші 100 днів вакцинувати 5 млн українців. Тобто, провести 10 млн щеплень за літо”, —зазначив він.

Реклама

Залишити коментар