Уряд не регулюватиме ціни на газ для теплокомуненерго з 20 травня

Кабінет міністрів України з 20 травня більше не регулюватиме ціни на газ для теплокомуненерго та не буде продовжувати покладання спеціальних обов’язків (ПСО) для НАК «Нафтогаз України» з продажу природного газу виробникам теплової енергії за фіксованою ціною.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Зокрема у січні уряд поновив державне регулювання цін на газ для всіх побутових споживачів на час карантину (або до кінця опалювального сезону) через пандемію.

Тоді президент України Володимир Зеленський переконував, що це рішення не є «кроком назад», а є вимушеним через складну економічну ситуацію під час карантину.

Наразі Шмигаль доручив Мінрегіону та Міненергетики протягом трьох тижнів виконати всі положення меморандуму між урядом і міськими головами. Міністерства також мають надати пропозиції щодо законопроєкту про погашення заборгованості за різницю в тарифах перед ТКЕ.

«Неефективність менеджерів комунальних підприємств більше не буде покриватися фіксованою ціною на газ. Тепер всі ТКЕ, більшість з яких належить місцевій владі, будуть укладати контракти із газопостачальними компаніями самостійно», ㅡ каже Шмигаль.

Реклама

Залишити коментар