«Укрпошта» вимикає у своїх відділеннях усі термінали сторонніх банків і залишить лише свої

«Укрпошта» у своїх відділеннях вимкне усі термінали сторонніх банків, залишивши лише свої. Так держкомпанія виступила проти примусового переведення населення у відділення банків для отримання пенсій та субсидій.

Про такі плани «Укрпошти» заявив її директор Ігор Смілянський.

Зазначає, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з ним наприкінці квітня запевнив, що перехід населення на виплати пенсій через банківські картки, а не «Укрпошту», — це добровільна справа.

Також каже, що очільник уряду дав доручення Мінсоцполітики та Пенсійному фонду відпрацювати зміни до постанови, яка передбачає таке переведення з 1 вересня, та «поводитися пристойно, не розхитуючи ситуацію і не травмуючи здоров’я пенсіонерів».

Але Смілянський переконує, що ПФУ та Управління соцзахисту не дослухались і почали переводити людей з інвалідністю для отримання субсидій у відділення банків.

«І кожен день ми отримуємо дзвінки та повідомлення від клієнтів, яким ПФ відмовляє в переході на обслуговування в Укрпошту. Коли я звернув на це увагу, сказали, що це “ексцеси на місцях”», — каже Смілянський.

І заявляє, що саме через це наказав вже з 19 травня у відділеннях «Укрпошти» відімкнути усі термінали сторонніх банків: «Там тепер стоятимуть тільки наші термінали. Так що хто в селі залишився, той і обслуговує клієнтів».

Також в «Укрпошті» зазначають, що створили гарячу лінію ((044) 354-52-73) та електронну адресу ([email protected]), куди можуть звертатися клієнти, яких примушують відкривати банківські рахунки.

Реклама

Залишити коментар