В Центральному парку імені Тараса Шевченка є 10 вакансій на посаду оператора атракціону

У Центральному парку культури та відпочинку імені Т. Шевченка триває набір на роботу операторів атракціонів. Про це повідомляють в адміністрації парку, пише МБ.

Загалом потрібно ще хоча би 10 людей, зазначають. Бо наразі працівників бракує: на 39 атракціонів лише 19 операторів.

Особливих вимог немає: вік від 18-ти років, відповідальність, комунікабельність. Надзвичайних вмінь також не потребують. Тут усього навчать досвідчені колеги протягом двотижневого стажування. Яке, до речі, оплачується з першого дня.

Також обіцяють офіційне працевлаштування, своєчасну виплату зарплатні, повний соціальний пакет – тобто оплату лікарняних, проходження медогляду, забезпечення спецодягом тощо.

Графік роботи дещо напружений: з 10.00 до 22.00. У вихідні та святкові дні – з 9.30. П’ять днів потрібно відпрацювати у такому темпі, потім дають 2 дні вихідних.

Каси відчиняються о 10.30. Протягом пів години потрібно встигнути прибрати закріплені за оператором атракціони, підготувати їх до роботи.

“У всіх святкові та вихідні для відпочинку, а ми працюємо, – зауважує бригадирка Марія Юрчук. – Ми працюємо на півтори ставки, тож нарахування становлять 9 тисяч гривень. Але з цієї суми знімають податки, і на руки отримуємо в середньому 7 тисяч. Коли виконуємо план, маємо премію”.

Марія Анатоліївна зізнається: робота доволі складна, адже треба працювати від ранку до ночі. А коли великий наплив відвідувачів, то всіляке буває. Та за будь-яких обставин оператор повинен залишатися ввічливим і доброзичливим.

“Самі розумієте, що таке працювати з людьми. Різні ситуації трапляються. Хтось скаже добре слово, подякує, а інший може настрій зіпсувати. Та загалом мені моя робота подобається. Я колись починала тут із продажу солодкої вати. А потім, майже 20 років тому, перейшла на роботу з атракціонами. І досі тут. Хоча маю родичів за кордоном, могла би виїхати у пошуках кращої долі. Але мені добре тут”, – каже пані Марія.

Натомість на заробітки до Польщі протягом року виїхало п’ятеро молодих операторів – хлопці й дівчата, які тривалий час працювали операторами. Бригадирка дуже за ними жалкує. Каже, хороші.

“Вони коли прийшли сюди, їм було по 18 років. Тут працювали до 23, 25 років. А тепер майже вся молодь поїхала. Залишилися переважно старші люди”.

Хоч оголошення про набір операторів атракціонів на роботу розмістили на багатьох ресурсах і звернулися до центру зайнятості, та поки що мало хто відгукнувся на пропозицію. Прийшли пробувати свої сили лише троє охочих. Наразі вони проходять навчання.

“Розмістили оголошення, але поки що тиша. А нам хоча би ще 10-11 операторів. Бо ж людям треба у відпустки, а працівників навіть замінити ніким”, – каже Марія Юрчук.

Жінка переконана: хоча робота і не з найлегших, проте має чимало переваг. А ще непоганий варіант для тих, хто зараз безробітний і в пошуку.
“Робота завжди є, тільки треба хотіти її знайти. Ті, хто каже, що не має роботи, просто не хоче працювати”, – вважає вона.

Не може сидіти склавши руки і 74-річна операторка атракціонів Валентина Калинчук. Каже, сама просила рідних допомогти знайти їй якесь енергійне заняття, щоби вона вдома не нудьгувала і не почувалася самотньою.

“Працюю тут уже дев’ятий сезон, – каже Валентина Кирилівна. – А взимку підзаробляю гардеробницею. Отримую задоволення від роботи. Бо вдома з мене не буде користі, а тут хоч якимось ділом займуся. Дуже люблю порядок. Тож приходжу завжди на пів години раніше і наводжу лад. Звикла, щоби всюди було чисто, охайно”.

Куди звертатися:

м. Чернівці, вулиця Садова, 1 (адміністрація), 050-519-47-58

Реклама

Залишити коментар